Normál nézet
www.retorki.hu Hírek  

Hírek a retörkiről

Az M5 „Ez itt a kérdés” című műsorának február 10-i adása az 1986 és 1990 között Magyarországon szolgálatot teljesítő amerikai nagykövetről, Mark Palmerről, és a rendszerváltásban játszott szerepéről szólt. A műsor egyik szakértő vendége a RETÖRKI tudományos munkatársa, Kávássy János volt.

Folytatás 

A Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum helyesnek véli és támogatja az új Nemzeti Alaptanterv történelemoktatással kapcsolatos céljait és eszközeit.

Folytatás 
RETÖRKI
kiadványok
RENDSZERVÁLTÓ ARCHÍVUM
folyóirat
január 30.

Lóránt Károly, Intézetünk külsős munkatársa szervezésében közgazdászok és szociológusok jöttek össze a RETÖRKI tanácstermében annak érdekében, hogy a rendszerváltás időszakából kiindulva fontos szociálpolitikai és gazdasági kérdéseket vitassanak meg. A műhelyvitasorozat keretében ez alkalommal a közösségi létszerveződés kérdéseiről volt szó, elsősorban a vidék, illetve a falvak szempontjából.

Folytatás 
január 23.

Húsz év után címmel mutatták be január 15-én a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet konferenciatermében Szabó László Zsolt és Tóth Gy. László kötetét, amelyben a rendszerváltozás huszonkét szereplőjével készült, korábban az Echo Televízió műsorán futó interjúkat gyűjtötték egybe.

Folytatás 
január 06.

A Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum – tisztelettel meghívja Önt Szabó László Zsolt – Tóth Gy. László: „Húsz év után - Interjúk a rendszerváltozásról 2008-2009-ben” című, az Antológia Kiadó gondozásában megjelent kötetének bemutatójára.

Folytatás 
december 17.

Lóránt Károly, intézetünk külsős munkatársa szervezésében közgazdászok és szociológusok 4K Köre jött össze a RETÖRKI tanácstermében annak érdekében, hogy a rendszerváltás időszakából kiindulva fontos szociálpolitikai és gazdasági kérdéseket vitassanak meg. A műhelyvita sorozat keretében ez alkalommal Máté János tartott előadást „Miért buktak el eddig a paradigmaváltási próbálkozások?” címen.

Folytatás 
közelmúlt

Az Ifjú Konzervatívok a Nemzetért Egyesület, valamint a lakiteleki Népfőiskola közös szervezésében kerül megrendezésre 2020. március 27-29-én a XI. Fiatal Politológusok Találkozója.

Az évforduló alkalmából az egyesület pályázatot hirdet olyan magyar, Kárpát-medencei felsőoktatási intézmények hallgatói számára, akik a bölcsészet-, társadalom- és gazdaságtudomány valamely szakágával foglalkoznak.


A XIX. Lakiteleki Filmszemlén a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum (RETÖRKI) 150.000 Ft-os különdíját az „Érccel mért életek” című alkotás kapta. Rendezője: Kabók Erika (Szabadka, Szerbia).


Lóránt Károly, intézetünk külsős munkatársa szervezésében közgazdászok és szociológusok 4K Köre jött össze a RETÖRKI tanácstermében annak érdekében, hogy a rendszerváltás időszakából kiindulva fontos szociálpolitikai és gazdasági kérdéseket vitassanak meg. A műhelyvita sorozat keretében ez alkalommal Bánóczy János tartott előadást „Adósságtengerben a világ” címen.

Folytatás 
Videotár
Ez itt a kérdés - 2020. február 10.
Képtár
Két rendszerváltás Magyarországon - Könyvbemutató