Normál nézet
www.retorki.hu Hírek  

Hírek a retörkiről

Lóránt Károly, intézetünk külsős munkatársa szervezésében közgazdászok és szociológusok jöttek össze a RETÖRKI tanácstermében annak érdekében, hogy a rendszerváltás időszakából kiindulva fontos szociálpolitikai és gazdasági kérdéseket vitassanak meg. A műhelyvita sorozat keretében ez alkalommal Platthy Iván tartott előadást „Az egyházak szerepe a magyar társadalomban” címen.

Folytatás 

2019. január 23-án szerdán 18 órakor mutatják be a Lengyel Intézetben (1065 Budapest, Nagymező u. 15.) Szalai Attila Lengyel földön – emlékek, naplók 1976-1990 című, a Magyar Napló gondozásában megjelent könyvét.

Folytatás 
RETÖRKI
kiadványok
RENDSZERVÁLTÓ ARCHÍVUM
folyóirat
január 16.

Váratlanul érte a NATO-t a Szovjetunió összeomlása, és térségünk átalakulása – jelentette ki Dr. Sztáray Péter, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára január 15-én délelőtt, az MTA Bölcsészettudományi Kutatóközpont Történettudományi Intézet tanácstermében tartott könyvbemutatón.

Folytatás 
január 15.

Rendkívüli és egyedülálló ügynek nevezte Magyarország NATO-tagságát egy keddi budapesti könyvbemutatón Sztáray Péter, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára, azt hangsúlyozva: a fősodorbeli politikai erők között évtizedes és „mélységig hatoló” az egyetértés arról, hogy részt kell vennünk a szervezetben.

Folytatás 
január 08.

Az MTA Bölcsészettudományi Kutatóközpont Történettudományi Intézete és a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum tisztelettel meghívja Önt Kecskés D. Gusztáv (szerk.) : Brüsszelből tekintve - Titkos NATO-jelentések az átalakuló Kelet-Európáról, 1988-1991 című dokumentumkötet bemutatójára.

Folytatás 
december 21.

Örömmel tudatjuk, hogy elérhető folyóiratunk 2018. évi decemberi száma, mind nyomtatott, mind digitális formátumban. A legújabb szám a tavaly novemberben 30 éves Hitel folyóirat történetéből villant fel képeket.

Folytatás 
közelmúlt

Lóránt Károly, intézetünk külsős munkatársa szervezésében közgazdászok és szociológusok jöttek össze a RETÖRKI tanácstermében annak érdekében, hogy a rendszerváltás időszakából kiindulva fontos szociálpolitikai és gazdasági kérdéseket vitassanak meg. A műhelyvitasorozat keretében ez alkalommal a vidék helyzetéről volt szó „Miként gyógyítható a vidék, Őstermelők vagy hőstermelők?” címen.


Az IKON Egyesület megalakulása óta fontosnak tartja, hogy lehetőséget teremtsen fiatal kutatók számára, hogy tehetségüket kibontakoztathassák. Ezért az IKON Egyesület, a Lakiteleki Népfőiskola és a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum Magyar szemmel címmel pályázatot hirdet. Ezt a felhívást olyan fiatal Kárpát-medencei magyar főiskolai, egyetemi hallgatók számára hirdetjük meg, akik a bölcsészet-, vagy egyéb társadalomtudomány valamely szakágával, művészet-, vagy irodalomtörténettel foglalkoznak.


Lóránt Károly, intézetünk külsős munkatársa szervezésében közgazdászok és szociológusok jöttek össze a RETÖRKI tanácstermében annak érdekében, hogy a rendszerváltás időszakából kiindulva fontos szociálpolitikai és gazdasági kérdéseket vitassanak meg. A műhelyvita sorozat keretében ez alkalommal előadás hangzott el a jövő belátásának tudásáról.

Folytatás 
Videotár
Brüsszelből tekintve - Könyvbemutató
Képtár
A Rendszerváltó Archívum folyóirat 2018/2. számának bemutatója